У Києві пройшло вручення першої туристичної гастрономічної премії Kyiv Food Travel Awards-2021. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.
«Навіть в умовах пандемії туристична галузь Києва продовжує розвиватися і покращуватися. Ці нагороди – додаткова популяризація міста та гастротуризму. Але також – ще одне свідчення того, що наш гастрономічний туризм дуже різноманітний. У місті можна спробувати практично усі національні кухні – від азіатських до американської та мексиканської. Водночас ми можемо запропонувати величезний вибір страв української кухні, яка є самобутньою та може приємно здивувати іноземних гостей», – зазначила Марина Хонда.
Участь у заході взяли представники КМДА, депутати Київради, представники туристичного та ресторанно-готельного бізнесу.
Журі та народне голосування обрало 36 переможців у 12 номінаціях. Ними стали:
у номінації «Гастрономічний гід»
Пані Олена
Міла Боско
Роман Загорняк
у номінації «Гастрономічна туристична компанія»
Kyivfest
ЕтноСвіт
Friends Wine Travel$
у номінації «Найгостинніша гастрономічна локація»
Равликова ферма Jiffy farm
Лавка традицій
Солом’янська броварня
у номінації «Найгостинніший ресторан»
100 років тому вперед
Глек
Стейк-хаус «Наживо»
у номінації «Найгостинніший ресторан національної кухні»
Positano
Citronelle
Ой, мамо. Це було в Тбілісі
у номінації «Ресторан з соціальною програмою»
Veterano Pizza
Cafe 21.3
Musafir
у номінації «Найгостинніший шеф-кухар»
Євген Клопотенко
Марко Черветті
Павло Ярмоленко
у номінації «Гастрономічний захід року»
Вулична їжа на Арт-заводі «Платформа»
Всі. Свої.
День Андріївського узвозу
у номінації «Гастрономічний маршрут»
«Смачний Київ»
Екскурсія «Кавовий Київ»
Гастротур «Смаки Київщини»
у номінації «Гастрономічні майстер-класи»
Сільпо: Академія смаку
гастрономічний майстер-клас «Як смакує Старий Заповіт»
гастрономічний майстер-клас «Смачна Скандинавія»
у номінації «Київський напій»
Сидр Berryland Cidery
Медоварня «Медовий Спас»
Вишнівка від крафтової дистелерії «Геньо та Вовкулака»
у номінації «Київська страва»
Київське сухе варення;
Київська перепічка;
Котлета по-київськи з ресторану Chicken Kyiv.
Довідково.
Туристична гастрономічна премія «Kyiv Food Travel Awards» започаткована Управлінням туризму та промоцій КМДА спільно з ГС «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму». Метою премії є популяризація туристичної сфери міста Києва та Київського регіону, промоція гастрономічного та подієвого туризму в місті Київ.
Джерело: https://kyivcity.gov.ua